Nieuws

News from and about The Blue Cap Foundation.

The Blue Cap bij Kassa TV - Jun 11, 2019

In de vakantiespecial van Kassa TV van 8 juni 2019 was er aandacht voor beknellingsongevallen in zwembaden. Read more….

Blue Cap Keurmerk voor zwembaden Sportfondsen Rotterdam - Apr 24, 2019

Op 24 april 2019 ontvingen de vier Rotterdamse Sportfondsenbaden het Blue Cap Keurmerk. Dit betekent dat de zwembadroosters en watercirculatiesystemen in deze Rotterdamse zwembaden veilig zijn. Read more….

Blue Cap Keurmerk voor zwembad De Vliet - Aug 24, 2017

Roosters en watercirculatiesystemen in het Leidse zwembad blijken veilig. Read more….

Sponsortocht rondje IJsselmeer - Aug 16, 2017

Op 5 augustus 2017 fietsten Jurgen Soerewijn en Eric Wientjes bijna 400 kilometer. De opbrengst van deze sponsortocht rond het IJsselmeer ging volledig naar The Blue Cap Foundation. Read more….

Fietsen voor The Blue Cap - Jun 15, 2017

Op 5 augustus fietsen Jurgen Soerewijn en Eric Wientjes rond het IJsselmeer om geld in te zamelen voor The Blue Cap. Read more….

Opbrengst spinningmarathon ruim 450 euro - Mar 17, 2017

De spinningmarathon in Haarlem voor The Blue Cap Foundation heeft ruim 450 euro opgeleverd. Read more….

Belangrijke stap richting veilige zwembaden - Mar 9, 2017

Onafhankelijke inspectiebureaus meten beknellingsrisico's in zwembaden volgens de richtlijnen van het Blue Cap Keurmerk. Read more….

Blue Cap Keurmerk voor Wasbeek - Mar 5, 2017

De roosters en watercirculatiesystemen in Zwembad Wasbeek in Sassenheim zijn veilig. Het bad voldoet daarmee aan de criteria van het Blue Cap Keurmerk. Read more….

Kom fietsen voor The Blue Cap - Feb 22, 2017

Op 11 maart vindt in Haarlem een spinningmarathon plaats waarvan de opbrengst naar The Blue Cap Foundation gaat. Read more….

Statistieken beknellingsongevallen - Apr 14, 2016

The Blue Cap Foundation verzamelt sinds de oprichting gegevens over beknellingsongevallen. Read more….

Plotseling overlijden Alexander Göb - Mar 8, 2016

Op 12 februari 2016 is geheel onverwacht Alexander Göb overleden. Alex werkte op vele gebieden zeer nauw samen met TheBlueCap Foundation. Wij zullen hem als persoon, maar ook als gedreven voorvechter voor veilige zwembaden enorm missen. Read more….

Interview Ineke in het AD Groene Hart - Feb 20, 2016

Afgelopen week interviewde een journalist van het AD Groene Hart Ineke van de Graaf. In een persoonlijk artikel gaat zij terug naar de dag dat haar zoon Willem (12) om het leven kwam in een zwembad in Italië. En legt zij uit waarom zij dit verhaal wil vertellen. Read more….

Uitzending Hart van Nederland - Feb 15, 2016

Op 15 februari 2016 is in de uitzending van Hart van Nederland aandacht besteed aan TheBlueCap Foundation. Ineke van de Graaf is door SBS6 geïnterviewd. Read more….

The Blue Cap in De Telegraaf - Feb 13, 2016

Maandag 8 februari bezochten een journalist en fotograaf van De Telegraaf het test- en demonstratiebad in Nieuw-Vennep voor een interview met Ineke van de Graaf en Joost Avezaat. Read more….

The Blue Cap bij beurs in Engeland - Feb 5, 2016

Van 31 januari tot en met 2 februari vond in Coventry SPATEX 2016 plaats. Dit is een grote beurs voor organisaties in de zwembadbranche zoals zwembaden, zwembadbouwers, installateurs en andere organisaties. Technisch adviseur Joost Avezaat van The Blue Cap Foundation was door BRIO Group uitgenodigd om op deze beurs een presentatie over de beknellingsrisico’s te geven. Ook sprak hij met vertegenwoordigers van verschillende organisaties over de beknellingsproblematiek. Read more….

TheBlueCap Foundation in Groeten van MAX. - Jul 27, 2015

Op 27 juli 2015 was in de uitzending van Groeten van MAX ruimschoots aandacht voor TheBlueCap Foundation. Wat fijn dat we door deze uitzending weer aandacht hebben kunnen vestigen op de gevaren die zich rond de zwembaden voor kunnen doen. Maar niet alleen aandacht voor gevaren, we hebben ook nog tips voor meer veiligheid kunnen geven. Haar in een vlecht, ga samen met je kind eerst kijken bij het zwembad en waarschuw dat ze weg moeten blijven bij de roosters. Read more….

Binnenkort aandacht voor TheBlueCap Foundation in Groeten van MAX - Jul 20, 2015

Tijdens de uitzending van groeten van MAX wordt weer aandacht besteed aan de gevaarlijke situaties die in zwembaden kunnen voorkomen. Read more….

Roosters onder water kunnen doden - Jul 16, 2015

Het belang van Limburg schenkt aandacht aan de gevaren die in zwembaden voor kunnen komen. Read more….

Volop aandacht voor gevaarlijke zwembaden in het buitenland - Jun 26, 2015

Onlangs had The Blue Cap Foundation een interview met het Algemeen Dagblad naar aanleiding van ons onderzoek naar de veiligheid van zwembaden in het buitenland. Op vrijdag 26 juni prijkte het artikel - tot ons genoegen - op de voorpagina van de krant. Read more….

Eyeopeners BNR Nieuwsradio en artikel Financieel Dagblad - Apr 18, 2015

Interview met Joost Avezaat op BNR Nieuwsradio en het Financieel Dagblad plaatst artikel in zaterdageditie 18 april 2015 Read more….

Sponsorzwemmen in de Polfermolen in Valkenburg - Apr 5, 2015

Zaterdag 11 april zal in zwembad de Polfermolen in Valkenburg een sponsorzwem activiteit gehouden worden. Deze actie wordt (net als vorig jaar) georganiseerd door Sandra Plompen. Geweldig wat deze moeder voor TheBlueCap Foundation doet. Ben je in staat om mee te zwemmen op 11 april om 16:00 uur, geef je dan op bij Sandra via plompen32010@gmail.com. Read more….

Ter nagedachtenis aan Jan Jonker - Sep 10, 2014

Op 5 mei is oprichter Jan Jonker overleden. Hij laat een leegte achter, maar hij heeft ons ook een doel gegeven: Bouw verder aan de kennis die er nu is. Geef de zwembadbranche geen excuus om de aanzuigproblematiek niet aan te pakken. Read more….

Sponsor zwemactie levert mooi bedrag op. - Mar 17, 2014

In totaal ruim €1200 opgehaald bij sponsor zwemactie in zwembad de Polfermolen in Valkenburg . Daarnaast een cheque van €100 van de burgermeester Eurlings van Valkenburg. Read more….

DRL, zomaar een voetbalclub uit Rotterdam, of niet? - Nov 16, 2013

Nee integendeel. Het jeugdelftal B2 van DRL (De Rotterdamse leeuw) is heel bijzonder. Dit elftal heeft aangegeven dat ze heel graag willen voetballen met het logo van TheBlueCap Foundation als shirt sponsor. Read more….

Cheque zwemmarathon De Kuil overhandigd - Jun 23, 2013

Cheque zwemmarathon De Kuil overhandigd aan opa Jan Jonker Read more….

TheBlueCap lid van de Normcommissie NEN - May 23, 2013

TheBlueCap is onlangs toegetreden tot de Normcommissie Zwembaden van het Nederlands Standaardisatie-instituut NEN. Chris Geurts van Kessel is namens TheBlueCap Foundation lid van deze commissie die de veiligheid in zwembaden waarborgt met normen. Read more….

Joost Avezaat studeert af aan de Universiteit Twente - Mar 28, 2013

Op 28 maart studeerde Joost Avezaat af aan de Universiteit Twente voor de Mastergraad in ‘Industrial Design and Engineering’. Hiervoor voerde hij voor The Blue Cap Foundation onderzoek uit naar de technische veiligheid van watercirculatiesystemen in Europese zwembaden. Read more….

Facility opened to perform tests and demonstrations - Apr 19, 2012

The Blue Cap Foundation opened a facility on 19 April 2012 in which to perform tests and demonstrations with the intention of improving safety in swimming pools. Read more….

Veilige zwembaden - Mar 15, 2013

Zwembadontwerpers, -bouwers en –beheerders kijken vaak naar de opgegeven zuigkracht van de pompen in een zwembad. The Blue Cap Foundation deed onderzoek naar de zuigkracht van de pompen als zij in gebruik zijn. Read more….