YouRAlphen Toekomstprijs 2013

2 jan. 2013

Opa Jan heeft namens TheBlueCap Foundation de YouRAlphen Toekomstprijs 2013 op 2 januari jl. uit handen van wethouder M. du Chatinier van de gemeente Alphen aan den Rijn ontvangen.

De cheque ter waarde van € 2.500 is aan TheBlueCap uitgereikt. Het college van burgemeester en wethouders besloten de toekomstprijs als blijk van waardering voor de werkzaamheden en als aanmoediging voor prestaties die in de toekomst te verwachten zijn aan TheBlueCap toe te kennen.

Volgens de woorden van de wethouder zet TheBlueCap Foundation zich in voor veilige zwembaden voor jeugd, om drama's zoals met Willem, die door een onveilig rooster in het zwembad tijdens een vakantie in Italië verdronk, te voorkomen. Hiertoe heeft TheBlueCap speciale meetapparatuur ontwikkeld om zuigkrachten te bepalen en zo levensgevaarlijke roosters op te sporen. Deze kennis wordt door heel Europa gedeeld. Er is veel technische kennis verzameld over het voorkomen en oplossen van vastzuigen aan roosters. Het doel is deze kennis verder uit te diepen en in samenwerking met de Universiteit Twente wetenschappelijk te onderbouwen.


Deel deze pagina:

Terug naar het nieuwsoverzicht