Blue Cap Keurmerk voor Wasbeek

5 mrt. 2017

Op 2 maart ontving zwembad Wasbeek in Sassenheim het Blue Cap Keurmerk. Dit betekent dat de zwembadroosters en watercirculatiesystemen in het zwembad veilig zijn. Voorzitter van The Blue Cap Foundation Chris Geurts van Kessel overhandigde op die dag een certificaat en naambord. Wasbeek is het eerste zwembad in 2017 dat het keurmerk behaalt.

Zwembadinspecties.nl onderzocht op 24 januari 2017 de risico’s op beknelling door vastzuiging van lichaamsdelen en lang haar in dit zwembad. Het onafhankelijke inspectiebureau concludeerde dat het zwembad voldoet aan de eisen van het Blue Cap Keurmerk.

Locatiemanager Josan Zoetemelk las over The Blue Cap Foundation en beknellingsongevallen. Zij besloot actie te ondernemen. “Ik vroeg me af of onze roosters wel veilig waren. We dachten dat het wel goed zat, maar je wilt bevestiging. Dat is ook belangrijk voor de ouders die hun kinderen hier laten zwemmen”, legt zij uit. “Het geeft een veilig gevoel dat we nu zeker weten dat ze veilig zijn. Ik hoop dat veel zwembaden ons voorbeeld volgen”, besluit directeur Hans van der Linden van STiWA Exploitatie & Beheer.

 

 

 

 

 

 

 

De overhandiging van het certificaat en naambord. V.l.n.r.:  Josan Zoetemelk (locatiemanager zwembad Wasbeek), Hans van der Linden, (algemeen directeur STiWA Exploitatie & Beheer), Chris Geurts van Kessel (voorzitter The Blue Cap Foundation) en Rutger Smeltink (medewerker Technische Dienst Stiwa Exploitatie & Beheer).


Deel deze pagina:

Terug naar het nieuwsoverzicht